Verwijderen huidoneffenheden

Fibroom verwijderen Tele-Gone

VERWIJDEREN VAN HUIDONEFFENHEDEN (TELE-GONE)

Couperose, steelwratjes, bloedblaasjes, pigmentvlekjes

- 10 min.
- 15 min.
- 20 min.
- 25 min.

 

 


€ 30,25

€ 38,50
€ 49,50
€ 60,50 

 

Verwijderen van huidoneffenheden met de Tele-Gone
Door middel van Diathermie (hoogfrequente wisselstroom en gelijkstroom) kunnen onderstaande huidoneffenheden verwijderd worden zoals:

- Couperose
- Steelwratjes (fibromen)
- Bloedblaasjes
- Milia (gerstekorrels)
- Spinvormige tele's (spinnaevus)
- Ouderdomswratjes
- Ouderdomspigmentvlekjes

Contra-indicaties:
- Suikerziekte

- Pacemaker
- Gebruik van bloedverdunners
- Hartkwalen
- Ontstekingen
- Koorts
- Zwangerschap
- Epilepsie
- Herpes infectie
- IJzeren pinnen en schroeven in het lichaam


Couperose is een aandoening van de huid waarbij rode vlekken ontstaan. Die vlekken zijn in feite een toegenomen aantal kleine bloedvaatjes die bovendien zijn uitgezet. De plaatsen waar dit vooral voorkomt zijn de neus, het voorhoofd en het gebied van de wangen. De bloedvaatjes zijn als streepjes of kronkels zichtbaar, het bloed blijft erin achter en de vaatjes schijnen door de huid heen. Als deze aandoening heel hevig is kan het gezicht er helemaal rood uitzien. De aandoening ontstaat in een tijdsbestek van een paar weken of maanden. De aandoening kan geen kwaad maar wordt vaak als hinderlijk en ontsierend ervaren.

Steelwratjes (fibromen) zijn goedaardige huid gezwelletjes die bijzonder veel voorkomen. Iedereen van 30 jaar en ouder heeft er wel ergens een of meer op de huid.
Voorkeur zijn de oksels, de liezen en de hals. Hoewel iedereen fibromen kan ontwikkelen hebben mensen met overgewicht of diabetes wel meer kans op het ontwikkelen van steelwratjes.

Bloedblaasjes zijn kleine rode bultjes die in het algemeen niet groter dan een paar millimeter worden. Het  is een kluwen van kleine oppervlakkige bloedvaatjes, die als cosmetisch storend kunnen worden ervaren. Ze ontstaan vanzelf en soms wordt het veroorzaakt door druk op of beknellen van de huid. Ze verschijnen meestal in de hals en het gezicht.

Gerstekorrels (milia) zijn een soort witte korreltjes die net onder de huid zitten. Een gerstekorrel is een verstopping van de talgklieren, een kleine holte in een haarschacht. De holte vult zich met hard geworden talg (huidsmeer) en het is een onschuldige aandoening.

Spinnaevi ook wel spinnetje genoemd omdat het bloedvaatje dan een middenstip heeft met uitlopers.

Ouderdomswrat is een van de meest voorkomende vorm van goedaardige gezwellen op de huid bij oudere volwassenen. Een ouderdomswrat verschijnt meestal als een bruin, zwart of blek wratachtige plek op het gezicht, borst, schouders of rug. Het is niet kwaadaardig.

Pigmentvlekken zijn onregelmatige, bruine vlekken die bij veel mensen op de huid voorkomen, en dan met name op de rug van de handen en in het gezicht. Andere namen hiervoor zijn ouderdomsvlekken, levervlekken of zonnevlekken. In de medische wereld worden deze vlekken lentigo genoemd. Deze vlekken ontstaan voornamelijk daar waar de huid veel in de zon komt. Daarom hebben de meeste mensen vanaf de middelbare leeftijd er wel een paar. Hoe ouder iemand is, des te meer zon er op de huid is geweest. Daarnaast speelt de afnemende hormonale activiteit een rol.

Behandelwijze
Al deze huidoneffenheden zijn gemakkelijk en snel te verwijderen d.m.v. elektrocoagulatie.

Dit gebeurt met een soort pen waarin zich een klein geïsoleerd staafje bevindt. De punt van het staafje wordt door middel van een signaal verwarmt. Op deze wijze worden huidoneffenheden in of op de huid gecoaguleerd of verwijderd. Over het algemeen kunnen deze huidoneffenheden in één behandeling verwijderd worden.

Indien gewenst kunt u de huid voorafgaand aan de behandeling verdoven met EMLA-crème. Uw huisarts of specialist kan hiervoor een recept uitschrijven. U kunt de crème bij de apotheek ophalen. Leest u voor gebruik goed de bijsluiter.

Het effect is verbluffend en snel zichtbaar. Doordat er zeer plaatselijk kan worden behandeld, namelijk op de plek waar de huidaandoening zich bevindt, wordt het omliggende huid gebied niet mee behandeld en dus ook niet aangetast.

Na de behandeling
Na de behandeling kan de huid nog wat rood en warm aanvoelen. Eventuele gecoaguleerde huidrestjes (korstjes) die nog aan de huid zitten verkleuren en laten na verloop van tijd vanzelf los. Aanvankelijk kan de onderliggende nieuw gevormde huid wat lichter van kleur zijn dan het omliggende weefsel, maar na verloop van tijd kleurt dit meestal bij. De behandelde huid is na de behandeling extra kwetsbaar. Dit betekent dat u de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen of baden en andere beïnvloedende factoren. Gedurende vier weken na de behandeling moet de huid in de buitenlucht beschermd worden met een zonnebrand product met een hoge beschermingsfactor.

Risico’s
Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Wanneer u echter aan de korstjes krabt, is er een risico op het ontstaan van littekentjes. Ook is het mogelijk dat er een infectie ontstaat, dit komt echter zeer zelden voor.